El Petit Príncep

A 4tB estem fent la lectura del Petit Príncep que és l’obra més coneguda d’Antoine de Saint-Exupéry. Publicat el 1943 a Nova York, és un conte poètic i filosòfic sota l’aparença d’un conte per a nens.

Ens està agradant força!

   baixa (1)   3rosa   baobab_3-300x200 (1)

Aquí us deixem el resum de l’argument i algunes cançons molt boniques que acompanyen el musical del Petit Príncep de l’adaptació de l’obra dirigida per Àngel LLàcer. (Per escoltar les cançons cliqueu les imatges de més amunt).

Resum

El narrador d’El Petit Príncep, com el seu autor, és un aviador que ha tingut una avaria i ha hagut d’aterrar al desert del Sàhara per mirar de reparar l’avió. L’endemà del seu aterratge forçós, el desperta una veu infantil demanant-li que li dibuixi un xai. El nen és el Petit Príncep, que viu a l’asteroide B 612 tot sol, on cuida tres volcans i una rosa.

xai_rosa_eppDia rere dia, el Petit Príncep va explicant la seva història a l’aviador. Com és el planeta on viu, l’asteroide B 612, el drama dels baobabs i els volcans, el naixement d’una rosa orgullosa i, finalment, l’expedició per explorar altres asteroides a la recerca d’amics fins arribar a la Terra. Un geògraf que no surt mai del seu planeta, un divertit rei que mana despòticament sobre un asteroide encara més minúscul que el seu, on amb prou feines hi cap la seva capa, un vanitós, un avorrit que només sent les lloances, un bevedor que beu per oblidar que beu, un home de negocis que compta estels i un fanaler que ha entrat en un curiós i absurd cercle. Sota l’aparença d’un conte per a nens, El Petit Príncep concentra, amb una meravellosa simplicitat, la llarga i constant reflexió de Saint-Exupéry sobre l’amistat, l’amor, la responsabilitat i el sentit de la vida.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s