Sigues feliç, tens molt a donar

Una pregunta constant entre els que ens dediquem a educar, ja siguem pares o educadors, està relacionada amb l’objectiu últim de l’educació. Els teòrics i experts de l’àmbit de la pedagogia estan posicionats de forma unànime en l’afirmació que una educació que prepari el nen o el jove per viure en societat, ha de potenciar les habilitats i capacitats, més enllà del concepte tradicional d’educar basat en l’adquisició de coneixements.

L’aprenentatge és un procés d’adequació al medi, a un entorn que cada vegada és més competitiu i en el qual una correcta educació de les emocions és essencial. La felicitat forma part de l’anomenada educació emocional, més enllà de ser un sentiment, un concepte abstracte i possiblement difícil de definir… és un paràmetre de la nostra salut emocional, del correcte equilibri entre les emocions positives i negatives, entre aquells aspectes de la nostra vida que podem controlar directament i aquells que no.

Una cosa que tots els éssers humans tenim en comú és que cada un de nosaltres vol ser feliç. Ser agraït, valorar allò que podem aportar als altres i que els altres ens poden aportar a nosaltres, ens ajuda a sentir-nos feliços.

Per tant, és recomanable educar per a la felicitat en la infància i en l’adolescència, etapes clau en el desenvolupament de la personalitat.

Nosaltres, aquest curs, apostem per educar les emocions dels nostres i les nostres alumnes a través del treball d’aquest lema.

Aquí us deixem una cançó que ja s’ha convertit en tot un èxit a la classe i que ens encanta!

19 pensaments sobre “Sigues feliç, tens molt a donar

  1. Em sembla molt bona idea tenir un lema a la classe. Els nens la tararegen a la dutxa.
    El dia de la reunió ens vau ensenyar els abatars de cada nen. Hi ha un programa per internet per compartir-ho amb l’escola des de casa. És possible?

    Gràcies per mantenir-nos informats amb aquests blog

    Liked by 1 person

Deixa un comentari